dilluns, 20 de setembre del 2010

Cerdanyola: Un Ajuntament econòmicament solvent

El Grup Municipal d’ICV-EUiA recorda que l’Ajuntament de Cerdanyola tenia un endeutament inferior al 60% a finals del 2009. Aquesta xifra és molt inferior al 75% d'endeudament, llindar sota el qual la vicepresidenta del segona del govern, Elena Salgado, situa els Ajuntaments solvents.

La ministra Salgado (PSOE), va anunciar el passat dimecres que el Govern de l’Estat rectificava la seva decisió de no permetre que cap Ajuntament es pogués endeutar l’any 2011 per tal de finançar inversions, tot proposant que sí que ho podrien fer tots aquells que es trobessin en nivells d’endeutament inferiors al 75%, perquè entenien que eren uns Ajuntaments solvents.

Des d’ICV-EUiA de Cerdanyola volem remarcar que l’Ajuntament de Cerdanyola tenia un endeutament inferior al 60% a finals del 2009 i, per tant, es un Ajuntament solvent (en paraules de la Ministra) i, el 2011 sí que es podrà endeutar si es necessari. Aquesta situació de solvència es deu a la bona gestió del govern 2003-2009, encapçalat per ICV-EUiA i, l’aleshores Alcalde, Toni Morral.

En aquest sentit, cal recordar que, quan ICV-EUiA va assolir l’Alcaldia de Cerdanyola el 2003, es va trobar l’Ajuntament amb un nivell d’endeutament del 91% i, recordem que, fins aleshores, el Govern havia estat liderat pel PSC-PSOE.

La conclusió es clara i senzilla, amb la gestió del PSC-PSOE l’Ajuntament tenia un nivell d’endeutament per sobre del 90% i, per tant, no era solvent i no es podria endeutar amb aquesta mesura del Govern de l’Estat. En canvi, amb la gestió d’ICV-EUiA, l’Ajuntament està poc endeutat i podrà endeutar-se el 2011 i, sobretot, és solvent segons el criteri del Govern Zapatero.

Aquesta bona tasca és especialment important ara, quan gràcies a la mateixa l’Ajuntament podrà seguir aconseguint ingressos no propis i per tant podrà invertir més en la ciutat. Així, per ICV-EUiA, són aquestes unes dades objectives més que suficients per desmentir totes aquelles informacions llençades fa uns mesos pel Govern que posaven en dubte la bona gestió de les finances municipals en l’etapa 2003-2009.

Només ens queda demanar a l’actual govern que miri endavant, deixi les crítiques
injustificades i inverteixi en la ciutat.


Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada