divendres, 7 de gener del 2011

Pressupostos i IBI: males mesures, pitjors formes

Al ple de desembre s'han aprovat els pressupostos amb el nostre vot en contra. Són diversos els motius que ens han portat a rebutjar-los. Els següents videos ho expliquen:

Per primera vegada, informes d'intervenció contraris al pressupost:

A més d'això, el primer que cal dir és que s'apuja l'IBI un 7,7% de mitjana. És un augment fora de lloc i innecessari. Però moralment ens sembla encara més greu que hagin modificat el calendari fiscal fent que el rebut de l'IBI arribi a tothom després de les eleccions municipals. Això, que si es fa (és també el primer cop a Cerdanyola) es sol portar a Ple, s'ha aprovat en Junta de Govern on ni els grups de l'oposició ni els mitjans de comunicació hi són. No s'ha informat a la ciutadania ni als parits de l'oposició. Ho hem sabut al analitzar els expedients.

En els vídeos següents, Juan Rodríguez explica la pujada de l'IBI i el seu aplaçament.

L'IBI s'apuja un 7,7%...

... a pagar després de les eleccions!

L'augment de l'IBI comporta també que, pel que fa a aquesta taxa, Cerdanyola sigui més cara que Sant Cugat:


Retall de subvencions a les entitats

No s'explica que les entitats vegin retallades les seves subvencions, en molts casos, en un 50% i en alguns fins i tot en un 100% (es quedin sense subvenció). Òbviament, tots i totes, com a habitants i com a associacions, hem de fer un esforç de comprensió per la situació econòmica global que perjudica tothom, però la retallada és excessiva i mancada de criteris.

Les entitats de la ciutat fan una funció indispensable i en molts casos supleixen activitats que podria fer el mateix ajuntament. La retallada de subvencions es podria explicar (només en part) per l'austeritat que predica el govern. De nou incoherències: bona part dels diners del nou contracte de neteja podrien servir per a no reduir aquestes subvencions.


El contracte de neteja viària: no és el moment

Cal tenir en compte que s'ha augmentat en un milió d'euros aquest contracte. La millora de la maquinària és evident, però no era el moment per a fer-ho. Santi Cayuela ho explicava més detalladament:

Bé, us animem a seguir el blog, deixar comentaris, etc. Properament parlarem del procés participatiu i si podem finalment penjarem el fragment de roda de premsa sobre el retall de subvencions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada