Jordi Miró, President d'ICV de Cerdanyola, intervé en l'acte de signatura de l'acord
Divendres passat signavem l'acord de govern entre ICV-EUiA i PSC de Cerdanyola. En moments difícils, per la crisi econòmica i política que viu la societat, creiem que es necessitava un gest de valentia per ajudar a que la ciutat pugui superar un dels moments més complicats dels darrers anys.
Ja des de les passades eleccions municipals, que van donar com a resultat molta més pluralitat política a l'ajuntament de Cerdanyola, des d'ICV-EUiA vam apostar per un govern d'esquerres que fes front a les polítiques de dretes i de retrocés de l'estat del benestar que estava impulsant CiU, amb el suport del PP, al govern de la Generalitat i que, intuïem, aplicaria el PP després de les eleccions del 20 de novembre.
Després de 10 mesos, hem arribat a un acord que ens ha de permetre poder aplicar les polítiques d'esquerres que, a nivell local, puguin suposar un contrapès a l'onada de restricció de drets fonamentals, socials i polítics que estan impulsant PP i CiU.
Som conscients que, malgrat l'acord, el nou govern continua sent un govern minoritari. Això obliga a apostar, des d'un principi, per una clara política de mà estesa cap a la resta de forces polítiques de l'ajuntament i, també, al conjunt de la societat cerdanyolenca. És la nostra voluntat, en un moment de crisi de credibilitat de la política, actuar de la manera més oberta i transparent i amb el màxim de diàleg i interlocució amb el conjunt de la ciutat. El moment, i les nostres conviccions ètiques i polítiques, així ho imposen.
Com es diu en el propi acord de govern, volem iniciar un procés de treball que obri espectatives renovades en cinc àmbits d'acció:
- Els nous temps demanen noves formes, noves maneres de fer i de governar. La comunitat local és per naturalesa l'espai més idoni per assajar processos de participació i noves maneres de governar la comunitat. És la nostra voluntat obrir un procés de debat a la ciutat que ens porti a concretar propostes que vagin en la direcció d'avançar cap a una democràcia inclusiva, promovent la participació de les persones en el desenvolupament de projectes concrets de la comunitat.
- L'actual conjuntura econòmica fa imprescindible encarar, des del Govern municipal, polítiques i gestió que facilitin l'emergència d'activitat econòmica al municipi i defineixin un pla integral d'actuació en matèria de polítiques d'ocupació.
- La gestió realitzada en projectes estratègics per a la ciutat: el desenvolupament de l'URBAN, la Plana del Castell, el sector hospitalari REDOSA, la cooperació amb la UAB, etc., dibuixen un full de ruta de projecte de ciutat qye serveix de guia, tot i que caldrà actualitzar-lo degut a la nova realitat sòcioeconòmica.
- Cal apostar fermament pels serveis públics de qualitat i plantar cara a qualsevol retallada dels serveis bàsics, vinguin d'on vinguin. Proposem iniciar un nou plantejament en la política fiscal municipal que inclogui la tarificació social.
- La crisi ens exigeix entrar a fons i de manera innovadora en la gestió d'aquells àmbits que afecten quotidianament a la vida de les persones. Només així podrem respondre als nous reptes relacionats amb l'energia, l'aigua, l'alimentació i el comerç de qualitat i proximitat, la mobilitat, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada