dilluns, 8 de febrer del 2010

Preocupació per Collserola!

El darrer Ple Municipal va venir protagonitzat per les al·legacions que el govern municipal presentarà al projecte de declaració del Parc Natural de Collserola. Aquesta declaració definirà quin és l’àmbit a protegir pel Parc Natural.

Lluny de seguir el criteri que ha tingut l’Ajuntament de Cerdanyola en els darrers anys (desclasificar els sòls urbanitzables de dins del Parc de Collserola, per tant, que no s’hi pugui construir) el govern municipal ha decidit, sense fer-ne partícep a l’oposició, demanar tres zones ERE1 a la part cerdanyolenca del Parc Natural.

Els EREs són Espais de Regulació Especial dins dels Parcs Naturals que permeten que aquests llocs siguin urbanitzables. D’EREs n’hi ha dos tipus:

ERE 1: espais on es poden construir habitatges o equipaments.

ERE 2: àmbits d’enllaç, que formen part del sistema d’espais lliures però que tenen un ús social més intens. En seria un exemple crear una porta o lloc d’entrada al Parc.

El govern format per PSC i CiU ha sol·licitat tres EREs de tipus 1:

  • A la Via Verda (on arranca el corredor): 172 hectàrees.
  • Al paratge de Can Castelló (Montflorit-Flor de Maig): 84 hectàrees
  • A Can Canaletes-Santa Maria de les Feixes: 78 hectàrees

Cada hectàrea és com un camp de futbol.

Així doncs, el nou govern municipal de PSC-CIU vol corregir la proposta que el govern presidit per Toni Morral havia negociat amb la Generalitat i obrir la possiblitat a l’edificació de Can Canaletes: en quins equipaments estan pensant? ¿Per què es trenca amb la intenció proteccionista?

Presentar aquestes al·legacions és per tant una amenaça a Collserola i als nostres paissatges rurals, és una decisió greu i en la nostra opinió, pot malmetre el treball de protecció de Collserola que ha defensat Cerdanyola els darrers anys.



2 comentaris:

  1. Hola!! i la meva pregunta és...què es pot fer per parar això?? M'agrada estar a Cerdanyola prquè en un moment puc estar en un espai verd, a la muntanya i si això ens ho treuen què ens quedarà..? què diferenciarà a cerdanyola?

    ResponElimina
  2. Hola Desiree,

    Gràcies per expressar la teva opinió en el nostre bloc. El cert és que el tema de Collserola és greu i és una clara passa enrere.

    D'entrada haurem d'estar atents i esperar que la Generalitat no contempli les al·legacions que han presentat PSC i CiU de Cerdanyola.

    En qualsevol cas crec que s'ha de fer una tasca de difusió a la ciutadania i, si cal, mobilitzar-se. No és de rebut que la primera decisió important que ha pres el nou govern sigui una agressió a Collserola.

    En tot cas, nosaltres continuarem a sobre de la qüestió per evitar que aquesta agressió es completi.

    ResponElimina