dilluns, 29 de març del 2010

ICV-EUiA lamenta la poca representació local en la inauguració del Sincrotró i reclama més lideratge de ciutat


La formació atribueix a una falta de capacitat del nou govern local que no es convidessin als portaveus polítics ni a representants del teixit associatiu i es limités la presència del sector econòmic local a una representació molt reduïda. Des d’ICV-EUiA es demana obrir les portes del Sincrotró a la ciutadania de Cerdanyola.

ICV-EUiA creu que el nou govern hauria d’haver vetllat perquè la ciutat tingués el protagonisme que es mereixia en la cerimònia inaugural. En els últims anys Cerdanyola ha dedicat molts esforços perquè el Sincrotró Alba, la instal·lació científica més important de totes les construïdes a l’estat Espanyol, s’instal·lés adequadament a la ciutat. La seva ubicació va estar en perill l’any 2004 i es va salvar finalment amb el conveni del primer govern encapçalat per ICV-EUiA i la Generalitat de Catalunya, el març d’aquell any.

L’Ajuntament de Cerdanyola ha fet durant aquest temps un seguiment acurat de l’obra garantint tant la urbanització de l’entorn del laboratori de llum com el subministrament dels serveis necessaris, ambdós de primera qualitat, i vetllant pel compliment del calendari de les obres d’urbanització i del desdoblament de la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat, en coordinació amb els calendaris de construcció i inauguració del Sincrotró.

En l’acte inaugural de l’Alba, tot i que hi havia molts assistents, no es van convidar ni als portaveus polítics ni del teixit associatiu de la ciutat. Tampoc es van tenir en compte les aliances estratègiques de Cerdanyola en la representació de municipis veïns. En aquest sentit, des d’ICV-EUiA, entenem la petició d’explicacions de l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, per la seva exclusió de l’acte, tot i formar par del Triangle d’Innovació de Catalunya (CIT), amb Cerdanyola i Rubí.

El Sincrotró ha de tenir un paper clau en el desenvolupament de Cerdanyola i en especial en la dinamització econòmica de la ciutat. La inauguració del Sincrotró, a la que van poder assistir una mínima part del sector econòmic local, va ser una oportunitat perduda. Per aquest motiu, ICV-EUiA demana al govern local que recuperi el lideratge i s’obrin les portes del Sincrotró a la ciutadania per què se’l pugui fer seu. La posada en funcionament d’aquesta instal·lació científica és un fet històric i els cerdanyolencs no mereixem, de nou, ser només espectadors passius de televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada