dissabte, 22 de gener del 2011

DEFENSEM L'HOSPITAL I LA SEVA GESTIÓ PÚBLICA!

L’Hospital Ernest Lluch ha de ser un centre mèdic públic de referència per a Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà i alhora ha de constituir la peça clau del mapa sanitari de la ciutat de Cerdanyola format per la xarxa dels CAPs de La Farigola, Canaletes, Fontetes i Serraparera.

El futur Hospital ha estat defensat des de Cerdanyola davant de la Generalitat durant el govern d’Antoni Morral, qui ha estat, com a alcalde, un dels motors més importants per a la negociació del nou Hospital.

No obstant això, som conscients que les dificultats i els retards han sigut constants, malgrat l’empemta dels ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola, que han fet seu un projecte d’interés col·lectiu i malgrat la voluntat i les intenses negociacions que des del govern d’ICV-EuiA s’havien dut a terme.

El problema ve de lluny amb una demora constant des del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. D’una banda, amb la Consellera Geli (PSC) al capdavant, els retards es van succeir. De l’altra, amb el Conseller Ruiz (CiU), la situació és encara pitjor: declara públicament, fa pocs dies, que l’Hospital Ernest Lluch no és prioritari.

Així doncs, sembla ser que, per al govern d’Artur Mas, aquest equipament pot esperar. Aquest posicionament s’emmarca en una política de retallades en els futurs Hospitals públics del Vallès a la qual, des d’ICV-EUiA, ens oposem frontalment i amb tota la contundència.

En el marc del proper Ple al Parlament de Catalunya el grup d’ICV-EUiA farà una pregunta al conseller Boi Ruiz sobre aquesta qüestió. I des de la nostra agrupació local posarem de manifest les vegades que calgui que defensem l’Hospital Ernest Lluch com un centre sanitari imprescindible i que defensem la seva gestió 100% pública.

Per últim, demanem al govern municipal que declari públicament la seva oposició a les declaracions del Conseller de Sanitat i surti en defensa de l’Hospital Ernest Lluch com un equipament cabdal per a Cerdanyola.


Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada