dijous, 24 de novembre del 2011

ICV-EUiA PROPOSA CREAR UNA COMISSIÓ CIUTADANA VINCULADA A LA REDACCIÓ DEL ROM

La gestió i reglamentació de l’Ajuntament ha de ser objecte de la participació del màxim de persones i agents socials.

ICV-EUiA apostem per la participació ciutadana en els processos polítics.

ICV-EUiA apostem per la participació de la ciutadania en els processos polítics i de ciutat. Entenem que avui més que mai cal apropar la política a les persones i fer-la més oberta i participativa.

En coherència amb això i amb el projecte de ciutat que defensem, pensem que la gestió i reglamentació de l’Ajuntament ha de ser objecte de la participació del màxim de persones i agents socials possibles.

En el darrer Ple Municipal, es va aprovar elaborar un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), i es va decidir que es crearia una comissió per a la redacció del mateix. Donada la importància que té la reglamentació municipal de cara al funcionament de l’administració pública i amb la voluntat de garantir la màxima transparència i participació, des d’ICV-EUiA proposarem al Ple Municipal d’aquesta tarda que es creï una Comissió Ciutadana, formada per representants d’entitats, plataformes i moviments socials. Aquesta comissió, proposem, ha de tenir dos representants en la comissió redactora del ROM, i per tant ha d’estar vinculada directament a l’elaboració d’aquest reglament.

Alhora, el Títol IV del ROM regula la participació ciutadana, i per tant els agents socials de la ciutat han de poder participar en l’establiment de les formes de participació a través del ROM.

Així mateix s’ha d’informar totes les entitats, plataformes i moviments socials en general de la oportunitat que tenen de participar. Proposem també que la Comissió Ciutadana sigui coordinada pels tècnics de la secció de processos participatius de l’Ajuntament.

Per acabar, volem manifestar que estem cercant el consens amb tots els Grups Municipals per a que es millori i s’aprovi aquesta proposta. Només des del consens es podrà dur a terme, i per tant aquest és imprescindible.

Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès, 23 de novembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada