dilluns, 9 de novembre del 2009

Aunque parezca mentira, desgraciadamente fue verdad

El pasado jueves acudí al Pleno Municipal para apoyar a la coalición de Iniciativa i EUiA, que han quedado en minoría para gobernar, y ver que salidas ofrecía la oposición (PSC, PP y Convergencia). Como ya me imaginaba, lejos de ofrecer ayuda al gobierno actual lo único que siguen haciendo es poner trabas a la gestión de dicho partido, aunque para ello tengan que posponer un punto del día que afecta a unos niños con necesidades especiales del Colegio Saltells.

Esto y no otra cosa es lo que me ha indignado más, pues aunque pueda entender su juego político para acabar con el liderazgo del alcalde no puedo aceptar de ninguna manera que pasen por encima de las necesidades de dichos niños. Supongo que cuando consigan el reparto del poder al que aspiran entonces lo podrán aprobar y así apuntarse un tanto, pero mientras eso ocurre estos chavales se verán privados del monitor de refuerzo con que el que contaban.

Mi vinculación con ICV es conocida pero quiero que sepan que también soy madre de dos hijos disminuidos que en su momento necesitaron atención especial; mis emociones se traducen en rabia pero nunca en calculadas palabras de odio y venganza contra el adversario como viví en el Pleno. Así que considero una falta de responsabilidad por parte de dichos partidos retrasar este punto en particular alegando que el Gobierno actual no es lo suficiente representativo de la ciudad.

Ustedes que se llenan la boca de decir que lo que importa es el pueblo y sus habitantes y que quieren un Gobierno de Concentración, explíquenme como puede ser eso posible cuando son incapaces de ponerse de acuerdo y votar a favor una cosa así, aunque sea ICV i EUiA quien la presenten.

Pilar Vicente

dijous, 5 de novembre del 2009

ICV de Cerdanyola celebra l’aprovació de l’EMD de Bellaterra

Des d’ICV de Cerdanyola volem mostrar la nostra satisfacció pel fet que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi aprovat finalment l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra.

L’EMD és una reivindicació històrica del veïnat de Bellaterra i del seu teixit associatiu. A ICV vam recollir ja fa anys la sensibilitat expressada per la ciutadania de Bellaterra i ho vam incorporar com a compromís electoral. En aquest sentit, cal recordar que amb l’entrada al govern de la ciutat d’ICV-EUiA, CiU i ERC l’any 2003, vam aconseguir que l’EMD passés a ser, no una promesa electoral, sinó un compromís de govern. Tallàvem, així, la dinàmica imposada pels governs del PSC que sempre s’ha oposat a la constitució d’aquesta nova entitat municipal.

Creiem que Bellaterra mereix el grau d’autonomia que el seu veïnat reclama, per això l’aprovació d’aquesta EMD és una molt bona notícia.

Ara que ja s’ha aprovat, des d’ICV volem continuar la feina feta, i ens comprometem a intentar que el procés de constitució final de l’EMD sigui el més àgil possible.

dilluns, 2 de novembre del 2009

Resolució d’ICV-EUiA davant la situació política de Cerdanyola

Volem començar aquesta resolució recordant que el cessament de la Consol Pla va provocar el posterior trencament del pacte de govern per part de CiU, tot i que la destitució signada per l’Alcalde es referia exclusivament a la regidora Consol Pla, i no a la resta de regidors del grup municipal de CiU.

Pel que fa a la ronda de negociacions que hem iniciat amb la resta de partits polítics volem informar que hem mantingut, fins el moment, dues reunions amb el PSC, dues amb CiU, una amb el PP i una amb ERC.

CiU el primer que va demanar per començar a parlar de qualsevol possibilitat d’entesa va ser demanar una retractació pública de l’Alcalde i la derogació del decret de cessament de la Consol Pla. Això sense fer cap tipus d’autocrítica sobre la seva actitud. D’altra banda CiU va rebutjar la nostra proposta de continuar junts al govern, amb la mateixa distribució de responsabilitats, però canviant la persona que ostentés la Primera Tinença d’Alcaldia.

ICV-EUiA vam oferir al Partit dels Socialistes la possibilitat de formar govern amb ells. Ho vam fer conscients que el PSC no comparteix el nostre full de ruta que és el Pla de Mandat 2007 – 2011, i posant el càrrec d’alcalde a la taula de negociacions. La resposta del PSC ha estat negativa, no per interessos de ciutat, sinó pels seus interessos partidistes.

PSC, CiU i PP han fet públic que opten per un govern de concentració i d’unitat perquè, segons diuen, Cerdanyola viu una situació d’excepcionalitat. Davant d’aquesta proposta, ICV-EUiA volem manifestar que el que necessita Cerdanyola és un govern fort i una oposició responsable.

Un govern de concentració actualment sembla més un repartiment del pastís que una proposta política. Ens sembla qüestionable des del punt de vista democràtic que a l’Ajuntament de Cerdanyola, o a qualsevol altre, hi hagi govern i no hi hagi oposició.

Qui controlaria l’acció d’aquest govern?

Quin seria el full de ruta d’aquest govern?

Seria el Pla de Mandat consensuat entre ICV-EUiA i CiU i al qual el PSC s’hi ha oposat frontalment els darrers dos anys?

Quin lideratge tindria aquest govern?

Realment creuen seriosa la proposta de fer alcaldes rotatius?

Tenint en compte que CiU ha dit públicament que aquest govern de concentració i d’unitat no pot estar en cap cas encapçalat per l’Antoni Morral, té realment caràcter unitari aquesta proposta?
O és volgudament excloent?

On és l'excepcionalitat que justifica un govern de concentració?

En cessar una persona que falta al respecte a l'alcalde?

O en la maca de lideratge dels tres partits que ho demanen?

Són massa interrogants els que ens fan descartar aquesta possibilitat. Cerdanyola no necessita un govern de concentració perquè no estem vivint cap situació d’excepcionalitat. Com dèiem abans, Cerdanyola necessita un govern fort i cohesionat que tingui clar quin és el full de ruta que ha de seguir. I a dia d’avui només hi ha un full de ruta clar: el Pla de Mandat 2007 – 2011 presentat públicament per ICV-EUiA i CiU el mes de gener de 2008.

Si altres tenen diferents fulls de ruta, que el presentin i que tinguin la valentia de donar els passos necessaris per a poder aplicar-lo.