dilluns, 2 de novembre del 2009

Resolució d’ICV-EUiA davant la situació política de Cerdanyola

Volem començar aquesta resolució recordant que el cessament de la Consol Pla va provocar el posterior trencament del pacte de govern per part de CiU, tot i que la destitució signada per l’Alcalde es referia exclusivament a la regidora Consol Pla, i no a la resta de regidors del grup municipal de CiU.

Pel que fa a la ronda de negociacions que hem iniciat amb la resta de partits polítics volem informar que hem mantingut, fins el moment, dues reunions amb el PSC, dues amb CiU, una amb el PP i una amb ERC.

CiU el primer que va demanar per començar a parlar de qualsevol possibilitat d’entesa va ser demanar una retractació pública de l’Alcalde i la derogació del decret de cessament de la Consol Pla. Això sense fer cap tipus d’autocrítica sobre la seva actitud. D’altra banda CiU va rebutjar la nostra proposta de continuar junts al govern, amb la mateixa distribució de responsabilitats, però canviant la persona que ostentés la Primera Tinença d’Alcaldia.

ICV-EUiA vam oferir al Partit dels Socialistes la possibilitat de formar govern amb ells. Ho vam fer conscients que el PSC no comparteix el nostre full de ruta que és el Pla de Mandat 2007 – 2011, i posant el càrrec d’alcalde a la taula de negociacions. La resposta del PSC ha estat negativa, no per interessos de ciutat, sinó pels seus interessos partidistes.

PSC, CiU i PP han fet públic que opten per un govern de concentració i d’unitat perquè, segons diuen, Cerdanyola viu una situació d’excepcionalitat. Davant d’aquesta proposta, ICV-EUiA volem manifestar que el que necessita Cerdanyola és un govern fort i una oposició responsable.

Un govern de concentració actualment sembla més un repartiment del pastís que una proposta política. Ens sembla qüestionable des del punt de vista democràtic que a l’Ajuntament de Cerdanyola, o a qualsevol altre, hi hagi govern i no hi hagi oposició.

Qui controlaria l’acció d’aquest govern?

Quin seria el full de ruta d’aquest govern?

Seria el Pla de Mandat consensuat entre ICV-EUiA i CiU i al qual el PSC s’hi ha oposat frontalment els darrers dos anys?

Quin lideratge tindria aquest govern?

Realment creuen seriosa la proposta de fer alcaldes rotatius?

Tenint en compte que CiU ha dit públicament que aquest govern de concentració i d’unitat no pot estar en cap cas encapçalat per l’Antoni Morral, té realment caràcter unitari aquesta proposta?
O és volgudament excloent?

On és l'excepcionalitat que justifica un govern de concentració?

En cessar una persona que falta al respecte a l'alcalde?

O en la maca de lideratge dels tres partits que ho demanen?

Són massa interrogants els que ens fan descartar aquesta possibilitat. Cerdanyola no necessita un govern de concentració perquè no estem vivint cap situació d’excepcionalitat. Com dèiem abans, Cerdanyola necessita un govern fort i cohesionat que tingui clar quin és el full de ruta que ha de seguir. I a dia d’avui només hi ha un full de ruta clar: el Pla de Mandat 2007 – 2011 presentat públicament per ICV-EUiA i CiU el mes de gener de 2008.

Si altres tenen diferents fulls de ruta, que el presentin i que tinguin la valentia de donar els passos necessaris per a poder aplicar-lo.

5 comentaris:

  1. ¿Y sí cesa de su cargo el Sr. Antoni Morral? A lo mejor se ponen todos de acuerdo, incluso todos ustedes.

    ResponElimina
  2. Nosaltres sempre hem dit que el càrrec de l'alcalde no ha de ser cap problema per arribar a una solució. Ho va dir ell mateix en l'acte públic que vam fer el dia 7 d'octubre. Pots consultar l'hemeroteca.

    El que creiem prioritari és que es continuï desenvolupant el pla de mandat que vam impulsar, conjuntament amb CiU, a principis d'aquest mandat. Ha d'haver-hi un projecte de ciutat que serveixi de guia pel al govern. Aquesta és la nostra prioritat.

    Creus realment que la dimissió de l'alcalde és una solució?

    Llavors de què estem parlant, de política i projecte de ciutat, o simplement de repartiment de cadires i de la por d'alguns que no tenen cap persona capaç de liderar un projecte?

    I creus realment que des d'Iniciativa podem acceptar un acord "unitari" que passi per excloure al nostre cap de llista?

    ResponElimina
  3. Entonces si es así, que cese y deje pasó a las negociaciones con la oposición. Pues de la manera que están las cosas, creo que será imposible sacar adelante el plan, el Sr. Antoni Morral sabía que el pacto de gobierno era débil.
    Por cierto, ya que nombras el miedo ¿por que se ha tardado tanto en cesar a Consol? cuando era "vox populis" que el pacto no funcionaba. No es mucha casualidad que días antes se produjera la noticia de la marcha del Sr. Antonio Cárdenas.
    Y porque no... rectificar es de sabios.

    ResponElimina
  4. Els motius de la retiradad de responsabilitats a la Consol Pla ja la va explicar l'alcalde en el seu moment, en una roda de premsa i en un acte públic al Casal de l'Esport. I, òbviament, no té res a veure amb la marxa de l'Antonio Cárdenas.

    Per la resta, tot és opinable, però no creiem que tingui sentit dimitir i deixar pas a les negociacions, perquè mentre no hi hagi acord i s'estigui negociant, hi ha d'haver alcalde.

    ResponElimina
  5. Crec que la premissa de la resta de partits,és la dimissió, del responsable d'aquesta situació d'ingovernabilitat . Per tant , crec que ja és hora de fer cas a la majoria .

    ResponElimina