dissabte, 27 de novembre del 2010
VOTAR, UN DRET FRUIT DE MOLTS ESFORÇOS
Una dictadura que va reprimir la llibertat d'expressió i d'elecció, entre molts altres aspectes. Afortunadament, després, la democràcia va imposar-se i podem dir que avui vivim en un estat democràtic. Però hem de saber que això no és regalat. Són moltes les persones que van lluitar per aconseguir-ho, que van defensar que som tots i totes els que hem d'escollir els nostres representants. Per després poder-los, de nou, jutjar a les urnes.
Demà tenim l'ocasió d'anar a votar, d'expressar allò que pensem i de defensar el que creiem que és millor. D'emetre aquest judici. De donar la nostra opinió. Per a fer-ho, quedar-se a casa no val. No hi ha opinió o judici sense participació. Demà, 28 de novembre, cal anar a les urnes, per responsabilitat cívica i per coherència amb les lluites per la democràcia que -només fa 30 anys- s'estaven donant.
Som molts els que demà anirem a votar, aquí teniu algunes frases que recullen el perquè ho faran, més enllà dels arguments que hem exposat ens els paràgrafs anteriors. Et convidem, de nou, a que participis, i deixis més frases en els comentaris que pots fer al blog.
"La gent d'esquerres ens identifiquem amb la justicia i tenim el compromís d'anar a votar per una sortida justa de la crisi." Juan Rodríguez.
"Demà aniré a votar, simplement, perquè no se m'acudeix no fer-ho." Sara Blasco.
"Aniré a votar perquè no desaparegui l'esquerra." Jordi Piñol.
"Votar per decidir la política, no perquè la política decideixi per mi." Maria Reina.
"Votar és un dret conquerit per la ciutadania." Toni Morral.
"Con mi voto puedo canviar el futuro." Gustavo Arias.
"Perquè és un dret i un deure que ens ha costat molts anys i moltes vides d'aconseguir i per tant l'hem de conservar a qualsevol preu." Josep Lluís Negreira.
"Votaré per convicció" Beatriz Danón
"Votaré perquè jo també vull decidir." Jordi Miró
dimarts, 23 de novembre del 2010
ICV-EUIA es compromet a “blindar” el model de sanitat pública, gratuïta i universal a Catalunya
El candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, acompanyat pel número 3, Jordi Miralles, pel candidat número 12, Joan-Ramon Laporte i pel diputat d’IU al Congrés, Gaspar Llamazares va venir a Cerdanyola per fer una visita al CAP de Serraparera, des d’on es va comprometre a “blindar” el model de sanitat pública, gratuïta i universal a Catalunya. L’únic model, va dir, que “és garantia de qualitat al servei de tothom”.
Així, Herrera va alertar que les propostes de CIU i del PSC sobre la desgravació de les assegurances privades, l’ampliació del copagament a altres serveis assistencials i la privatització de centres públics com l’Hospital Ernest Lluch o centres d’atenció primaria, “tenen com a resultat l’augment de les desigualtats en salut i acabaran portant cap a la fi del model de sanitat pública, gratuïta i universal a Catalunya”.
“El nostre compromís és la millora i la sostenibilitat del sistema sanitari, sense cap rebaixa de drets socials i vetllant per l’equitat en els serveis”, va assegurar el cap de llista ecosocialista; per la qual cosa va dir que la coalició que representa s’oposarà “frontalment” a l’aplicació a Catalunya del model de la Comunitat Autònoma de Madrid i del País Valencià –que suposa l’adjudicació a una mateixa empresa privada de: la construcció, l’equipament, els serveis perifèrics i la gestió hospitalària, per un període de 50 anys. “Les experiències de Madrid i el País Valencià han demostrat que aquest model, que considera la salut com a oportunitat de negoci, és negatiu”, va explicar.
En aquest sentit, va advertir que el model sanitari de Catalunya avui ha de fer front a 3 perills: el copagament, la mercantilització, i la privatització a més de la política de xecs. Segons Herrera, “el PSC planteja el ampliar el copagament a alguns serveis per a les classes mitjanes".
El candidat va assegurar que això a la llarga pot significar que les classes mitjanes abandonin el sistema públic amb la conseqüent pèrdua de qualitat del servei públic i la potenciació d’una “doble xarxa”; de manera que l’assistència pública sigui per als qui no tenen accés a la privada i acabi sent “residual”. “Pot ser el primer pas per al desmantellament del model de sanitat pública universal i gratuïta”, va lamentar.
En contraposició d’aquest model sanitari que propugnen tant el PSC com CiU, Herrera va llançar propostes com potenciar l’aposta per la R+D i els centres de recerca biomèdica, i per mantenir una relació de cooperació amb la indústria catalana, “perquè no és incompatible ni amb l’eficiència i la sostenibilitat del sistema públic”, desenvolupar un pla per l’equitat en els recursos per l’assistència i per la promoció de la salut, o un finançament equitatiu dels serveis de salut de cada territori.
D'altra banda, el doctor Joan-Ramon Laporte, candidat número 12 de la llista per Barcelona, va defensar l’eficàcia del sistema sanitari públic. En aquest sentit va afirmar que encara hi ha molta feina per tal de millorar els procesos, “ara mateix gastem molt més, comparat amb el PIB, que la resta de l’Europa 15 i és perquè es compra fum a preu d’or”. Laporte va criticar aquells que defensen el copagament de la sanitat i ha preguntat: “quan diuen que es pagarà segons el nivell d’ingressos jo pregunto, segons quins ingressos? Els reals o els declarats?”
Llamazares va defensar la feina feta pel govern d’entesa durant els últims anys i va afirmar que “CiU no suposaria el canvi com ells defensen sinó la involució i retrocés en matèria de llibertats i drets”. “La formació nacionalista té un pla ocult, del que no parlen, que és la privatització de la sanitat”, va afegir.
dilluns, 8 de novembre del 2010
ICV-EUiA EXPLIQUEM LES DADES ECONÒMIQUES DE L'AJUNTAMENT
La transparència i el rigor són eines fonamentals del nostre projecte polític i la situació de crisi econòmica actual exigeix rigor per part de tots els partits. Des del 2003, el govern liderat per Toni Morral va aconseguir reduir dèficit i alhora augmentar les inversions, fruit d'un projecte polític enfocat tant en la millora de la ciutat i els seus serveis com en la millora de les finances municipals.
No obstant això, l'esclat de la crisi econòmica l'estan pagant tots els ajuntaments i el de Cerdanyola no és una excepció. En conseqüència, les finances municipals estan passant, i
passaran, per moments delicats. Per tant, el que cal fer és explicar-les a la ciutadania i fer propostes per a millorar-les.
Donada aquesta situació i el fet que aquesta setmana passada es va celebrar el ple d'ordenances fiscals i pla de sanejament, des d'ICV-EUiA creiem imprescindible posar en coneixement de la ciutat les dades econòmiques que hi ha sobre la taula, amb la transparència i rigor que ens caracteritza.
Per aquest motiu, el proper dimarts 9 de novembre, a les 19.30 hores, volem convidar tothom a assistir a l'acte sobre la situació econòmica de l'Ajuntament que celebrarem al nostre local a dos quarts de vuit del vespre. Durant l'acte, intervindran l'anterior Alcalde, Toni Morral, i el regidor de serveis econòmics del seu govern, Santi Cayuela.
No ho dubteu! Vingueu a informar-vos d'aquest tema! És molt important!!
dijous, 4 de novembre del 2010
ICV-EUiA VISITA CA N'OLIVER, PROJECTE IMPULSAT PEL GOVERN DE TONI MORRAL
El passat dilluns l'agrupació local d'ICV-EUiA vam fer una visita al Museu de Ca n'Oliver, per tal de visitar un dels equipaments culturals més importants de la ciutat, que farà de Cerdanyola un referent pel que fa a la conservació del patrimoni arqueològic. A l'acte hi van assistir una trentena de persones, amb la presència destacada de l'Eurodiputat Raül Romeva.
Abans de la visita, Antoni Morral, anterior alcalde de la ciutat, destacava el fet que el Museu de ca n'Oliver va rebre el suport dels fons europeus FEDER, i que va ser possible gràcies a les excavacions arqueològiques que des de fa més de quinze anys s'estan duent a terme a la ciutat.
Alhora, Morral destacava que la concessió d'aquests fons va ser mercès a que “el projecte juntava, d'una manera molt clara, la cultura i el desenvolupament econòmic” i que això és una prioritat a Europa. Antoni Morral remarcà que “aquest equipament ens situa amb la possibilitat de ser el centre de coneixement de la cultura íber més important de l'arc mediterrani”.
Per acabar la seva interveció, Toni Morral deia que “hem fet dels ibers una icona de identitat per a la nostra ciutat i això és una satisfacció per a aquells que ho hem impulsat”.
L'Eurodiputat per ICV, Raül Romeva, destacava que “avui dia té molta dificultat aconseguir fons de la Unió Europea en l'àmbit cultural i això posa en valor la feina que s'ha fet a Cerdanyola”. Romeva explicava que aquest equipament “permet reconèixer la nostra història com a part de la pròpia identitat”.
Durant la visita guiada al Museu se'ns va explicar les troballes que s'han fet al jaciment i la relació que aquestes tenen amb la cultura del ibers a casa nostra. També es va destacar el fet que en el jaciment de Cerdanyola s'han trobat gran varietat de peces ceràmiques.
En Marc ens va guiar a través del museu amb les seves explicacions. La visita començava al pis superior, on es situa tota l'exposició.
L'acte va comptar amb uns trenta assistents, que van fer el recorregut per tota l'exposició. Els panells explicatius són l'eix conductor de tota la informació.