dijous, 4 de novembre del 2010

ICV-EUiA VISITA CA N'OLIVER, PROJECTE IMPULSAT PEL GOVERN DE TONI MORRAL


En l'acte vam comptar amb la presència de Raül Romeva, eurodiputat per ICV, qui va destacar la bona feina feta a Cerdanyola, que ha permès obtenir subvencions de la Unió Europea.


El passat dilluns l'agrupació local d'ICV-EUiA vam fer una visita al Museu de Ca n'Oliver, per tal de visitar un dels equipaments culturals més importants de la ciutat, que farà de Cerdanyola un referent pel que fa a la conservació del patrimoni arqueològic. A l'acte hi van assistir una trentena de persones, amb la presència destacada de l'Eurodiputat Raül Romeva.

Abans de la visita, Antoni Morral, anterior alcalde de la ciutat, destacava el fet que el Museu de ca n'Oliver va rebre el suport dels fons europeus FEDER, i que va ser possible gràcies a les excavacions arqueològiques que des de fa més de quinze anys s'estan duent a terme a la ciutat.

Alhora, Morral destacava que la concessió d'aquests fons va ser mercès a que “el projecte juntava, d'una manera molt clara, la cultura i el desenvolupament econòmic” i que això és una prioritat a Europa. Antoni Morral remarcà que “aquest equipament ens situa amb la possibilitat de ser el centre de coneixement de la cultura íber més important de l'arc mediterrani”.

Per acabar la seva interveció, Toni Morral deia que “hem fet dels ibers una icona de identitat per a la nostra ciutat i això és una satisfacció per a aquells que ho hem impulsat”.

L'Eurodiputat per ICV, Raül Romeva, destacava que “avui dia té molta dificultat aconseguir fons de la Unió Europea en l'àmbit cultural i això posa en valor la feina que s'ha fet a Cerdanyola”. Romeva explicava que aquest equipament “permet reconèixer la nostra història com a part de la pròpia identitat”.

Durant la visita guiada al Museu se'ns va explicar les troballes que s'han fet al jaciment i la relació que aquestes tenen amb la cultura del ibers a casa nostra. També es va destacar el fet que en el jaciment de Cerdanyola s'han trobat gran varietat de peces ceràmiques.


L'eurodiputat per ICV Raül Romeva i l'anterior alcalde, Toni Morral, van assistir a la visita guiada que Romeva va qualificar de ser una visita per fer a plaer. Realment, el museu ho val!


En Marc ens va guiar a través del museu amb les seves explicacions. La visita començava al pis superior, on es situa tota l'exposició.


L'acte va comptar amb uns trenta assistents, que van fer el recorregut per tota l'exposició. Els panells explicatius són l'eix conductor de tota la informació.



La ceràmica també és protagonista del museu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada