dissabte, 27 de novembre del 2010

VOTAR, UN DRET FRUIT DE MOLTS ESFORÇOS

Avui és jornada de reflexió, cal enfocar-la, creiem, des de la lluita contra la pèrdua de participació política (tant en unes eleccions com en la societat en general). Per a fer-ho, el millor és fer memòria, la història no s'ha d'oblidar. En aquest país portem 35 anys de democràcia després de 40 de dictadura.

Una dictadura que va reprimir la llibertat d'expressió i d'elecció, entre molts altres aspectes. Afortunadament, després, la democràcia va imposar-se i podem dir que avui vivim en un estat democràtic. Però hem de saber que això no és regalat. Són moltes les persones que van lluitar per aconseguir-ho, que van defensar que som tots i totes els que hem d'escollir els nostres representants. Per després poder-los, de nou, jutjar a les urnes.

Demà tenim l'ocasió d'anar a votar, d'expressar allò que pensem i de defensar el que creiem que és millor. D'emetre aquest judici. De donar la nostra opinió. Per a fer-ho, quedar-se a casa no val. No hi ha opinió o judici sense participació. Demà, 28 de novembre, cal anar a les urnes, per responsabilitat cívica i per coherència amb les lluites per la democràcia que -només fa 30 anys- s'estaven donant.

Som molts els que demà anirem a votar, aquí teniu algunes frases que recullen el perquè ho faran, més enllà dels arguments que hem exposat ens els paràgrafs anteriors. Et convidem, de nou, a que participis, i deixis més frases en els comentaris que pots fer al blog.


"La gent d'esquerres ens identifiquem amb la justicia i tenim el compromís d'anar a votar per una sortida justa de la crisi." Juan Rodríguez.

"Demà aniré a votar, simplement, perquè no se m'acudeix no fer-ho." Sara Blasco.

"Aniré a votar perquè no desaparegui l'esquerra." Jordi Piñol.

"Votar per decidir la política, no perquè la política decideixi per mi." Maria Reina.

"Votar és un dret conquerit per la ciutadania." Toni Morral.

"Con mi voto puedo canviar el futuro." Gustavo Arias.

"Perquè és un dret i un deure que ens ha costat molts anys i moltes vides d'aconseguir i per tant l'hem de conservar a qualsevol preu." Josep Lluís Negreira.

"Votaré per convicció" Beatriz Danón

"Votaré perquè jo també vull decidir." Jordi Miró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada