dissabte, 10 d’octubre del 2009

Balanç 2007-2009 i camins de futur

Fa sis anys que l’equip d’ICV-EUiA, liderat per l’Antoni Morral, va arribar a l’alcaldia de Cerdanyola amb el projecte i la il·lusió de donar una gran empenta a aquesta ciutat, que falta li feia. Fins aquí el camí ha estat llarg i com en tots els camins, arriba un moment en el qual cal aturar-se per veure (i sobretot per explicar) on ens trobem, d’on venim i on anem. Aquest era l’objectiu de l’acte que el dia 7 d’octubre vam fer a l’Altis, amb una sala plena a vesar: estem contents, vam poder fer un acte de ciutat. Seguidament fem una síntesi de com va anar l’acte i del discurs que va fer l’Antoni Morral.

L’acte va començar amb un video de presentació:



Seguidament va intervenir la Rosa Vilaró, regidora de la Dona a l’Ajuntament, que va fer una explicació dels motius de l’acte i va presentar el Toni Morral.

L’alcalde va explicar que havíem enfocat aquesta segona legislatura amb un govern amb minoria (ICV-EUiA-CiU) però amb grans projectes de ciutat: fer nous equipaments i remodelar i restaurar el riu Sec eren només alguns dels projectes que havíem de tirar endavant. No obstant, vam trobar una desagradable sorpresa que avui en dia impossibilita seguir amb aquest pacte de govern, ja que els socis de CiU han posat més pals a les rodes que no pas una altra cosa: la seva portaveu, Consol Pla, va ser cessada dels seus càrrecs de govern per la continua manca de lleialtat que mostrava tan públicament com interna. No es pot fer d’oposició i voler estar governant alhora, és una actitud que denota una gran falta de responsabilitat envers la ciutadania, més encara en el moment de crisi econòmica que estem patint.

Aquesta crisi té rostre humà, afecta de forma directa a tots els que vivim a la nostra ciutat, així com també limita les possibiltats de gestió des de l’Ajuntament. No obstant, estem orgullosos de la feina feta i dels projectes que queden per desenvolupar:

Fa 2 anys veniem de canviar radicalment la nostra ciutat: la peatonalització del carrer Sant Ramón, la remodelació de la Plaça de l’Abat Oliba, de la Plaça de la Constitució, de la Plaça del Mercat, la millora del projecte del centre direccional, la construcció del sincrotró, el projecte del parc de la ciència... I aquests dos últims anys hem seguit fent-ho, malgrat les dificultats, obtenint la subvenció de 8 milions d’euros per part de la Unió Europea pel projecte URBAN (remodelació del riu Sec fent del riu un futur eix de la ciutat), iniciant la remedació de l’abocador de Can Planes i prioritzant la cultura (MAC Can Domènech), la sanitat (CAP La Farigola i futur hospital), l’habitatge social (pisos de la Clota i del C/Còrdova) i l’educació (properes escoles bressol, esola de primària i remodelació de la Sínia).

Ara anem cap a un futur ple de projectes encomençats i d’altres per començar, però la crisi econòmica i política està complicant molt la feina. La destitució de la Consol Pla era obligada, la situació política resultant, incerta. Per al nostre grup municipal, pot suposar perdre l’alcaldia, però aquesta no és la qüestió fonamental. Cerdanyola ha d’anar per davant dels interesos de partit. És per això que parlarem amb tots els grups per seguir fent de Cerdanyola una ciutat millor.

2 comentaris:

  1. I és per això que creieu que és hora de fer homenatges?

    ResponElimina
  2. Benvolgut, la intenció d'aquest acte, com ja havíem expressat en el primer post, era, tal com diu el títol, fer un balanç del període 2007-2009. Pensem que l'acte va complir amb aquest objectiu i va servir també per explicar el nostre punt de vista sobre la situació política actual. Si alhora va ser o no un homenatge, això ja depèn de la interpretació que cadascú en faci, però de bon principi no era aquest l'objectiu. Gràcies pel teu comentari, estrenes el nostre blog!!

    ResponElimina