diumenge, 11 de setembre del 2011

MANIFEST D'ICV-EUiA PER A L'ONZE DE SETEMBRE

Benvingudes i benvinguts als actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

Aquesta és una jornada de la ciutadania. És una jornada cívica de celebració. Però enguany, més que mai, és una jornada de reivindicació i lluita activa.

Una jornada de lluita i reivindicació pels múltiples atacs que està rebent la ciutadania de Catalunya.

Si l’any passat l’11 de setembre es va caracteritzar per la indignació contra la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l’Estatut de Catalunya que tant haviem reivindicat, aquest any també ens rebel·lem. I ho fem contra les resolucions del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia que acaben amb el català com a llengua vehicular a les nostres escoles.

El sistema d’immersió lingüística que fa dècades que s’aplica a Catalunya ha estat un model reconegut a escala internacional. Ha estat un model que ha servit per a promocionar l’ús i el coneixement de la llengua catalana i, alhora, per a garantir la cohesió social.

Trencar aquest model suposa posar en perill la supervivència del català i afavorir la segregació a les escoles i, per tant, la ruptura de la convivència i la cohesió social.

Davant d’això, des d’ICV-EUiA de Cerdanyola, fem una crida a la rebel·lió. Demanem al conjunt de la ciutadania i al conjunt de la comunitat educativa que no acati la sentència. Que s’hi oposi de manera activa.

En la defensa de la llengua i de la cohesió social, ens tindran al seu costat.

A aquest atac a la llengua, en les darreres setmanes s’hi ha afegit la vergonyosa actuació de PSOE i PP (amb el suport del PSC) que, burlant el sentit més essencial de la democràcia, han dut a terme una modificació de la Constitució espanyola al dictat del que li ordenaven els mercats i la senyora Merkel.

Estem en contra d’aquesta modificació pel fons i per la forma. Pel fons, perquè suposa constitucionalitzar les polítiques neoliberals i inconstitucionalitzar les postures d’aquells que creiem que és possible un sistema polític i econòmic que es basi en la justícia social. I per les formes, perquè PSOE i PP han negat el debat polític i social en una matèria tant important com aquesta. Nosaltres volem votar. Nosaltres volem un referèndum.

I tot això, enmig de la política de retallades contra l’estat del benestar que el govern de Convergència i Unió està aplicant des que està governant. S’estan tancant centres d’atenció primària i hospitals, s’està reduint el nombre de mestres i els recursos per a les escoles, s’està criminalitzant els sectors més desafavorits de la societat, mentre es perdonen els impostos als sectors més rics de la societat.

El govern de CiU és molt fort amb els més febles i molt feble amb els més poderosos.

Tot això, a qui més afecta és a les persones, a la ciutadania. Són les escoles i les famílies de Cerdanyola les que reben l’atac a la nostra llengua. Són les ciutadanes i els ciutadans de Cerdanyola els que estan sent víctima de desnonaments per no poder fer front a hipoteques injustes i abusives. Són els centres d’atenció primària de Cerdanyola els que veuen retallats els seus serveis. És la ciutadania de Cerdanyola la que veu reduïts els serveis públics i, per tant, la qualitat de vida.

ICV-EUiA de Cerdanyola volem mostrar el nostre rebuig frontal a totes aquestes polítiques i volem mostrar el nostre suport a totes les mobilitzacions que ja està organitzant la societat civil.

És moment d’exigir al conjunt de forces polítiques que fem l’esforç d’escoltar el que ens diu la societat civil, de posar-nos al seu costat en la reclamació d’una societat millor, d’una democràcia millor i, en definitiva, d’una societat i un país millors.

Per això demanem a la resta de forces polítiques de la ciutat, i hem demanat al govern de l’ajuntament de Cerdanyola, que també facin pinya en la defensa de la llengua catalana, en la defensa dels serveis públics, en contra de les retallades que estem patint aquests mesos i en contra de la modificació de la Constitució.

La resposta que hem rebut per part del govern de la ciutat ha estat negativa. Per això des d’ICV-EUiA no hem volgut donar suport al manifest institucional.

A ICV-EUiA ho tenim ben clar: de la reivindicació vam passar a la indignació, i de la indignació hem de passar a la rebel·lió.

Visca Catalunya i visca Cerdanyola!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada