dijous, 29 de setembre del 2011

EL CENTRE DIRECCIONAL, ES GOVERNA A CERDANYOLA

El govern del PSC no té rumb polític: pretenia cedir tota la capacitat de decisió sobre el centre direccional a la Generalitat.

La solució a l’Abocador de Can Planas passa per una consulta vinculant: és la ciutadania de Cerdanyola qui ha de decidir.

En el Ple d’avui, el govern del PSC pretenia traspassar a la Generalitat les competències en el planejament del Centre Direccional. Aquesta proposta respon a la manca de rumb polític i de capacitat de lideratge del govern actual, conseqüència d’un govern dèbil. El govern ha canviat a última hora de decissió i ha retirat aquest punt de l’ordre del dia del Ple, no per convenciment, sinó per manca de recolzament de la majoria de grups.

I és que el grup municipal d’ICV-EUiA ens hem oposat a aquesta proposta per diferents motius:

  • La ciutat perdria tota la capacitat de decisió en el planejament urbanístic més important que té projectat.
  • A mans del govern de la Generalitat (CiU), la concepció del planejament –facilitador d’accés a habitatge públic i assequible- podria canviar dràsticament.
  • I, també, de forma especialment important: és la ciutadania de Cerdanyola qui ha de decidir, a través d’una consulta vinculant, quina solució s’ha d’adoptar amb l’Abocador de Can Planes. Abans de la consulta, però, caldrà informar tothom dels resultats del darrer estudi encarregat pel Ple i que encara manca elaborar. Tal és la posició d’ICV-EUiA.

Per acabar, volem fer palesa la nostra preocupació pel fet que el govern municipal pretengués tirar endavant aquesta proposta sense haver-ho discutit políticament i sense cercar cap consens, i pel fet que el govern municipal hagi cedit als interessos de l’Incasòl i dels propietaris privats.


Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès, 28 de setembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada