dijous, 22 de setembre del 2011

Mocions d'actualitat!

Fa quinze dies, vam entrar al registre de l'Ajuntament quatre mocions relacionades amb l'actualitat política. El PIRMI, la reforma de la constitució, les sentències contra el català a l'escola i les retallades a l'educació, han de ser motius de debat al Ple Municipal, on demanarem que es votin favorablement.

Us en fem un petit resum i us linkem alguns enllaços que us poden interessar.

1. MOCIÓ SOBRE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ (PIRMI)

Demanar al Govern de la Generalitat la suspensió del Desplegament de la Llei de la Renda Mínima d’Inserció fins a poder arribar a una proposta de major consens amb el Món Local, els Grups Parlamentaris, els Agents Socials, el Tercer Sector Social, els Col·legis Professionals i la ciutadania en general. Sense aquest consens, el desplegament d'aquesta llei perjudica clarament a les persones amb menys recursos.

2. MOCIÓ PER RECLAMAR UN REFERÈNDUM SOBRE LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ.

PSOE, PP i CiU ja han evitat el referèndum per a la reforma de la Constitució, han evitat que poguem votar. Això empetiteix la democràcia. Volem mostrar el nostre rebuig a aquesta negativa i demanar, encara que només pugui ser simbòlicament, la celebració d'un referèndum.

3. MOCIÓ DEL PER REBUTJAR SENTÈNCIA CONTRA LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A L’ESCOLA CATALANA.

Donem tot el nostre suport al sistema d’immersió lingüística de les escoles catalanes, i rebutgem les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la TSJC que intenten imposar la fi del sistema d’immersió lingüística en les escoles catalanes. Reafirmaem el nostre convenciment que la llengua catalana és i ha de continuar sent la llengua vehicular del sistema educatiu català així com l’eina indispensable que possibiliti la cohesió social del nostre país.

4. MOCIÓ PER REBUTJAR LES RETALLADES EN L’EDUCACIÓ.

Rebutjar les retallades anunciades pel govern de CiU per a les escoles de música i per a les llars d’infants per al passat curs 2010-2011 i denunciar l’incompliment del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya dels convenis signats amb diversos municipis, entre ells Cerdanyola.


Per últim, recordeu que el Ple on es debatran aquestes mocions és el proper dijous 29 a les 18h. Evidentment, els plens de l'Ajuntament són oberts a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada