dimarts, 24 de gener del 2012

ESMENES ALS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT 2012 PEL QUE FA A LES INVERSIONS AL MUNICIPI DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

El present document és un resum de les 8 inversions que la Generalitat hauria de fer a Cerdanyola del Vallès i que el Govern de la Generalitat de Catalunya no ha inclòs en els pressupostos d’enguany. Amb la voluntat que finalment siguin incloses, el Grup Parlamentari d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha presentat esmenes per a cadascuna de les 8 inversions que detallem a continuació:


1. Inversió a l'Hospital Ernest Lluch: Inversió de 100M€ per tal de licitar i adjudicar la construcció d’aquest important equipament sanitari, que ha de donar servei als municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet i Barberà del Vallès.
Són 100 M€ pel total de la inversió que es podrien prorratejar pels anys de durada de la construcció (uns 3 anys).

2. Inversió d’arranjament de la Llera del Riu Sec: Inversió de l’Agència Catalana de l’Aigua, de 2,5 M€ per l’any 2012 (i d’altres 2,5 M€ pel 2013), per tal d’iniciar el projecte d’arranjament de la llera del Riu Sec al seu pas pel municipi de Cerdanyola del Vallès.

3. Reforma Integral del CEIP Fontetes: Inversió de 3,5 M€. El Projecte Executiu ja està elaborat.

4. Reforma Integral del CEIP Carles Buigues: Inversió de 3,5 M€. El Projecte Executiu ja està elaborat.

5. Reforma del pati del CEIP Bellaterra: Inversió aproximada de 1 M€.

6. Permeabilitat Via Verda a l'alçada dels FFCC, entre Bellaterra i Sant Cugat: És una zona on cal foradar uns murs per permetre que el connector biològic enllaci la zona forestal de l'Almar i la Serra de Galliners. Durant el govern tripartit, l’INCASOL va estar a punt d'executar l'obra. El projecte bàsic ja el té fet l'Ajuntament. Cost aproximat: 1M€.

7. Permeabilitat i condicionament entre el parc de la riera de Sant Cugat i els rius Ripoll i Besos: Es tracta que el parc de la riera enllaci amb la llera del Ripoll i del Besòs. Cal foradar el pas per sota de la carretera N-150 i la via de RENFE. Aquesta obertura ha d'anar acompanyada d'un camí al costat del Ripoll i del Besòs que permeti que des de Cerdanyola es pugui enllaçar amb el parc fluvial de Santa Coloma de Gramenet, i des d'allà al mar. Cost aproximat: 1,5 M€.

8. Estudi per analitzar la viabilitat de l'aprofitament geotèrmic del subsòl de Cerdanyola: El municipi té un gran potencial en la geotèrmia de profunditat. És una tecnologia en experimentació i que pot permetre en un futur de disposar d'una planta. Cost aproximat estudi: 400.000 €. Un tema de nova economia verda.


Grup Municipal d’ICV-EUiA
Cerdanyola del Vallès, a 18 de gener de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada