dijous, 26 de gener del 2012

ICV-EUiA NEGOCIA PROPOSTES PER MILLORAR ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS

Ocupació, Joventut i l’URBAN, els grans temes de ciutat que hem posat sobre la taula.

Les propostes concretes d’ICV-EUiA (nou Casal de Joves, zona esportiva Fontetes, Pla de Barris, garantir l'URBAN...) són importants pel futur de la ciutat.


Els Serveis Municipals més destacables en la negociació

ICV-EUiA hem negociat i preparat el pressupost, fent propostes al Govern i negociant –encara ara- per a que es recullin un gran nombre de propostes que considerem molt importants per a Cerdanyola i que permetran construir aquest pressupost, amb la premisa que malgrat que sigui auster, aprofundeixi en equitat.

Per això hem posat èmfasi en l’Ocupació –és gràcies a ICV-EUiA que la dotació del Servei Municipal d’Ocupació serà molt més gran que la prevista inicialment pel govern- i en Joventut –que porta 3 anys consecutius de baixada de pressupost, quan els joves són els que més pateixen la crisi-. Pel que fa a Educació, l’Escola de Música i les inversions en manteniment en el conjunt dels centres escolars són prioritàries, recordant que la Generalitat no hi farà inversions malgrat les nostres al•legacions.

En Igualtat i Gent Gran, el Govern retalla molt el pressupost quan haurien de ser prioritaris: “no es pot tenir la concepció de serveis assistencials, sinó de dinamització” –destaca Santi Cayuela, portaveu d'ICV-EUiA. I en referència al Comerç, Cayuela explica que hem demanat al Govern la continuitat de la Mostra de Cuina, si cal més austerament però de manera digna.


Propostes concretes, base d’un futur

Santi Cayuela: “El nostre vot al Ple de Pressupostos serà en funció de si el Govern recull totes les nostres propostes”

El futur de Cerdanyola es construeix amb propostes concretes, per això n’hem posat diverses sobre la taula de negociació. Cal destacar-ne quatre especialment importants:

  • Pla URBAN: constitueix un eix d’equipaments que donarà cohesió social i econòmica al voltant del Riu Sec. La continuitat d’aquest Pla ha de ser prioritària i hem exigit que quedi reflectida en el pla d’inversions de la legislatura.

  • Pla de barris: que prioritzi un espai públic de qualitat i un equipament per a cada barri, a aconseguir en els propers 8 anys. Es faria mitjançant tres fases:
  1. Diagnòstic, conjuntament amb les entitats veïnals (febrer – abril 2012).
  2. Procés participatiu d’establiment de prioritats i calendari d’actuació (maig – juliol 2012).
  3. Desenvolupament del Pla: setembre de 2012 – desembre de 2020.

  • Equipaments a l’Escola Xarau: donat que aquesta es traslladarà a la zona de Riu Sec, creiem que cal aprofitar l’espai per fer-hi tres inversions de gran calat, totes tres compatibles en un mateix lloc pel seu tipus d’activitat:
  1. Casal de Joves: un nou casal de Joves a l’alçada del que mereix la ciutat, sobretot tenint en compte que el futur de l’actual no és clar.
  2. Centre Obert: centre de formació que és obligarori per llei en ciutats de més de 50000 habitants, i que Cerdanyola encara no té.
  3. Escola Bressol Municipal: situaria l’actual Escola Bressol de Cordelles en un espai més digne i ample.
  • Zona Esportiva Fontetes: estem en conta de la seva concessió a una entitat privada i defensem que l’Ajuntament hi inverteixi, mitjançant l’empresa municipal Cerdanyola Promocions, i la cedeixi al Cerdanyola FC. La rendibilitat econòmica seria compartida entre el club de futbol i l’Ajuntament.


Carme Arché i Santi Cayuela, en roda de premsa aquest matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada