dimecres, 2 de desembre del 2009

Cerdanyola contra el canvi climàtic: el pacte d'alcaldes i alcaldesses

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds la preocupació pel medi ambient és una de les nostres prioritats. La pràctica de l’ecologisme l’hem dut a terme sempre, tan des de l’oposició com des del govern que, liderat per Antoni Morral, Alcalde de Cerdanyola, ha apostat per la construcció d’habitatge amb mesures d’estalvi energètic, per la recuperació del Riu Sec, pel Parc Natural de Collserola i per totes aquelles polítiques que, des de la transversalitat, permeten treballar dia a dia per la defensa del medi ambient.

En aquest sentit ens sembla molt positiva la iniciativa de la Unió Europea anomenada “Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses”. Aquesta pretén que tots aquells municipis que el signin estableixin una sèrie de mesures per tal de, de cara a l’any 2020, augmentar un 20% l’eficiència energètica, implantar un 20% d’energies renovables i reduir un 20% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (respecte al 2005).

Des del govern municipal d’ICV-EUiA s’ha apostat per l’adhesió de Cerdanyola a aquest pacte. S’han fet els passos necessaris per dur-la a terme i s’ha elaborat el pla d’acció per a l’energia sostenible que permetrà complir amb els objectius del pacte en el termini establert. S’ha informat a tots els grups municipals, des del juliol, dels passos donats i del fet que esperàvem que la ciutat es podés adherir a aquest pacte a partir del mes d’octubre. No obstant això, en els passats plens municipals dels mesos d’octubre i novembre, els vots en contra dels grups de la oposició no van permetre tirar endavant la proposta. PSC, CiU i PP han actuat de manera partidista amb l’únic interès de bloquejar l’acció de govern.

El termini posat per la UE per a l’adhesió al pacte s’exhaureix ja, de manera que aquestes actituds no fan més que perjudicar la imatge de Cerdanyola davant les institucions europees, evitar la implicació de la ciutat en un projecte important per a la lluita contra el canvi climàtic i demostrar que la oposició d’aquesta ciutat, a hores d’ara, només té interés en aconseguir el poder al preu que sigui deixant de banda l’interès que tots hauríem de compartir: Cerdanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada