dimecres, 6 de gener del 2010

Intervenció de Toni Morral en el ple de moció de censura (2)

I la pregunta que de fet es fa molta gent al carrer és: Per què? Per què? Per aquests dos mesos d’inestabilitat que certament reconec jo com a responsable del govern? Inestabilitat en un període de negociació política i vull recordar que jo ja vaig dir des del dia de la ruptura del pacte amb CiU que aquesta situació no podia perdurar. Per això vam iniciar converses amb tots els grups municipals per fer un nou govern situant el col·lectiu, l’actiu polític i humà d’ICV-EUiA en la centralitat del govern. I sabeu que l’alcaldia no era un element innegociable.

Per tant la pregunta és: per què?

Perquè hem treballat poc? Hem treballat poc? Hem treballat poc? És que aquesta pregunta no hi ha ningú al poble que la pugui contestar negativament. En sis anys s’ha fet molta feina. A la vista està molta d’aquesta feina, d’altra no es veu perquè està a la cuina de la gestió.

Hem treballat malament? Qui té boca s’equivoca, i provablement hem fet coses que es podien haver fet millor. No pot ser d’una altra manera. No hi ha ningú perfecte. És possible que ara els focus se centrin en els possibles dèficits de la nostra gestió. Però globalment el balanç de la gestió del govern, i especialment d’aquest esquip que avui es censura, és bona, és positiva, és aprovable.

Per tant, si hem treballat i hem treballat bé, la pregunta és: per què?

Perquè hem treballat de forma poc honrada? I vull subratllar aquesta paraula en els temps que corren: hem treballat de forma poc honrada? Poso la mà al foc per tots i cadascun de nosaltres. Jo mateix puc dir avui ben tranquil·lament que tinc el mateix patrimoni que el dia que vaig entrar d’alcalde: un pis que estem pagant amb hipoteca i que ens queden encara quatre anys per acabar-lo de pagar, un cotxe, quatre bicicletes i el compte d’estalvi que compartim amb la meva companya. Hem treballat de forma honrada, us ho ben asseguro i us consta.

Hem estat coherents? Hem enganyat? No, no hem enganyat. Hem estat enormement coherents amb allò que pensàvem fer i que hem dit que fariem. Quan vam arribar a l’acord per fer govern el 2003 era perquè voliem fer un canvi i hi vam apostar fort. El 2007 vam voler continuar amb el projecte de ciutat. El cessament de la Consol Pla també va ser degut a una enorme coherència i a la necessitat que el govern tingués una millor governabilitat en uns moments difícils.

Per tant, si això és així, la pregunta segueix sent: per què?

Molt em temo que els arguments de la resposta a aquesta pregunta no estan en el terreny de la decència política. Deixeu-me que ho digui així. Estan en altres tipus de coses. És una censura excloent perquè no es vol a ICV-EUiA al govern d’aquesta ciutat. És una censura el motiu de fons de la qual s’ha de poder explicar molt més enllà dels dos mesos de lògica inestabilitat política que hi ha hagut a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada