dimecres, 6 de gener del 2010

Intervenció de Toni Morral en el ple de moció de censura (3)

Mireu, són temps difícils. La situació de dificultats econòmiques, la comunitat i el país les pateix. A Cerdanyola mateix, en un any s’ha doblat l’atur. Sou sabedors també de les petites i no tant petites empreses que estan tancant. Tothom té molt a prop persones que pateixen la crisi. Hi ha famílies senceres que viuen de la pensió de l’avi. No són moments fàcils. Què demana la ciutadania dels seus governants en un moment com aquest? La màxima corresponsabilitat, compartida, cohesió, unitat. És cert, a nosaltres ens ha costat molt trobar-la en els socis de govern que ara tindrà el grup socialista. Però aquesta és, creiem, una idea central en la política que nosaltres oferim encara: poder governar des de la corresponsabilitat. Allà on ens situem. Si és a l’oposició, nosaltres serem corresponsables. Perquè si aquests dos mesos hi ha hagut inestabilitat política ha estat perquè hi ha hagut temes damunt de la taula que, tot i estant-hi d’acord, CiU, PSC i PP els han votat en contra per a què es visualitzés la inestabilitat política. Per tant la responsabilitat d’aquesta inestabilitat, perdoneu-me, també és compartida. També és compartida.

Mireu, de mi s’han dit moltes coses. Jo d’aquests sis anys al capdavant del govern de la ciutat, me’n sento enormement satisfet, personalment i com a representant del col·lectiu que m’ha donat suport. Em sento satisfet per la feina que s’ha fet i molt tranquil amb la meva consciència. I també, permeteu-m’ho dir, molt orgullós. Amb orgull. Però sincerament també vull deixar palès avui que per a mi això és dolorós. Perquè em sento molt engrescat i il·lusionat pel projecte de ciutat, com no pot ser d’una altra manera. En aquests sis anys Cerdanyola ha obert una nova pàgina en la seva història. Hi ha un abans i un després. Per la feina que s’ha fet, i per la que s’ha planificat.

Avui a Cerdanyola hem trobat el nostre espai identitari i de projecte propi en l’entramat metropolità. Som un municipi que emergim com a referència. Hem configurat acords, complicitats i aliances estratègiques importants per a què aixó sigui així. Aquestes coses no són fàcils. Amb la Universitat Autònoma, per exemple. Amb el Parc Tecnològic, per exemple. Però amb el govern del país, també. Hem teixit aquestes complicitats per a què Cerdanyola sigui, entre moltes altres coses, una de les polaritats del dinamisme econòmic vinculat a l’economia del coneixement, amb tot el que això suposa pel futur de la ciutat.

Per tant, hi ha projecte. Hi ha projecte. I jo voldria destacar quatre potes del projecte estratègic de ciutat que em sembla que són elements importantíssims i que marquen la guia del que és el pla de mandat:

1- El Parc de l’Alba i tota l’activitat econòmica que hi haurà a l’entorn del laboratori de lum Sincrotró, amb la Universitat Autònoma i el Parc Tecnològic.
2- El projecte Urban a l’entorn del Riu Sec, amb tots els equipaments que està previst construir i que ja s’està començant a desenvolupar, i que és una aposta molt potent de vertebració urbana del centre de la ciutat.
3- El nou eix, que també serà una polaritat de serveis importants, a l’entorn del nou Hospital Ernest Lluch que si tot va bé el 2010 es posarà la primera pedra.
4- I un tema potser menys perceptible, però també important, i en el qual hi hem posat molt esforç i el tenim molt madur: la reforma dels serveis públics municipals, la reforma de l’organització de l’ajuntament.

A l’entorn d’aquests quatre eixos estratègics hi ha un ventall molt ampli de projectes, de programes, de feina feta i de feina programada. I d’inversions compromeses. Això no és fum. Per a què us feu una idea:

- El dia 22 de març s’inaugurarà el laboratori de llum Sincrotró. Al darrera d’aquesta inauguració hi ha una quantitat de feina que ve d’anys, i on l’ajuntament hi ha tingut un paper important.
- Les noves carreteres que ens vinculen amb Sant Cugat, avui veig aquí el seu alcalde, estaran acabades els primers mesos de l’any que ve.
- El museu de Ca n’Oliver. Un muesu d’interpretació dels íbers que serà referència a tota la Mediterrània i que ens donarà un relleu internacional, també en la cultura i en l’economia per la relació que té aqesu equipament amb molts altres elements del dinamisme de ciutat.
- Les obres del Riu Sec que estan desenvolupant-se i que el Conseller de Medi Ambient de la Generalitat em deia que l’any que ve hi havia 2,2 milions d’€ pressupostats.
- El carrer de Sant Ramon.
- Les obres de La Sínia.
- El moll de càrrega del mercat de Les Fontetes.
- L’inici de les obres de l’escola bressol que estan ja adjudicades.
- L’escola de primària del Riu Sec.
- L’inici de les obres de l’Hospital Ernest Lluch.
- El lliurament de les claus dels pisos per a l’emancipació de la gent jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada